Evoy
  • Evoy ble grunnlagt i 2018 med base i Florø, i tillegg til et kontor i Paris som åpnet i mars 2021.
  • Evoy designer, utvikler og produserer kraftige og 100 % elektriske motorsystemer (utenbords og innenbords).
  • Systemene er bygget for hurtiggående båter mellom 20 og 50 fot.
  • Kilde: Evoy

Evoy, med hovedkontor i Florø, har nylig overrakt deres første elektriske kundebåt til E. Karstensen Fiskeoppdrett.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Styreleder Nils-Tore Karstensen har valgt å installere Evoy sitt elektriske innenbordssystem i sin nye båt fra båtbyggeren Helgeland Plast AS, eid av Akva Group.

– Båtbygger har vært en stor bidragsyter til å få denne første båten til kunde på en god måte, og blir den første av mange fra Akva Group. Denne båten vil bli brukt fortrinnsvis til å transportere E. Karstensens sine røktere mellom Florø, landbaser og lokasjoner, samt for arbeid på lokalitetene, står det i meldingen.

Se Evoys egen video om båten her:

– E. Karstensen ble startet av faren vår i 1970, så vi er annengenerasjons oppdrettere. Tredjegenerasjon er med i driften nå. Vi føler at vi er litt fremoverlent og liker å prøve ny teknologi. Så da ble det et samarbeid med Evoy fra første dag - og vi bestilte oss elbåt, «Elida.» sier Nils-Tore Karstensen og avslutter:

– Vi er veldig fornøyd så langt.

Polarsirkel 860

Båten er en Polarcirkel 860 med kabin, installert med innenbordssystemet Evoy Hurricane Force. Båten har 100 % elektrisk motorsystem og 400 hk. Båten er utstyrt med 120 kWt Power Pro-batterier som gjør det mulig med svært kostnadseffektiv drift, og nesten ingen motorlyd, ifølge Evoy.

Her kan du høre podkast med

– Dette er selvsagt en viktig milepæl for Evoy, men vi hviler ikke på laurbærene. Nå er det mange leveranser fremover våren og sommeren og vi gleder oss virkelig til fortsettelsen. Vi gleder oss også til å vise frem utenbordsmotoren på 150 hk, vi tror den kan bli en stor hit i oppdrettsnæringen, sier daglig leder og medgründer i Evoy, Leif A. Stavøstrand.

I denne podkasten kan du høre Stavøstrand fortelle mer om hvordan de har utviklet elbåtene: