Hun hadde sin første arbeidsdag ved IntraFish sitt Bergen-kontor omtrent samtidig som alle landets skoler og barnehager stengte. De fleste kontoransatte jobbet allerede hjemmefra.

– Jeg fikk komme et par dager på kontoret for å få utlevert pc og få litt opplæring i ulike systemer før jeg også ble sendt på hjemmekontor. Det er klart at det var spesielt å starte i ny jobb under disse forholdene, sier Njåstad.

Hun synes at det forholdene tatt i betraktning går bra.

– Mine kolleger gir meg god oppfølging via telefon, chat, epost og videokonferanser. Men det er som sagt merkelig. Jeg har mange kolleger jeg aldri har møtt i virkeligheten, og flere jeg bare så vidt hilste på da jeg var innom kontoret noen uker før jeg begynte, før korona-krisen kom til landet.

Solid journalistisk erfaring

Njåstad er ny i IntraFish, men ikke ny i journalistikken. Hun har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskulen i Volda, samt en bachelorgrad i midtøstenkunnskap fra Universitetet i Bergen.

Hun har tidligere jobbet som journalist i NRK Hordaland og i universitetsavisen «På Høyden» ved Universitetet i Bergen.

– Jeg gleder meg veldig til å lære mer om sjømatnæringen, og komme meg ut og møte kilder, sier hun.

Njåstad er fra Vaksdal utenfor Bergen, og bor nå på Askøy utenfor Bergen. Hun skriver hovedsakelig på nynorsk.

Jobbet i Nav

Den nye journalisten kommer fra en stilling som jobbspesialist i Nav, men savnet journalistikken og var derfor meget fornøyd med å få fast jobb i IntraFish.

Grunnet et bratt fall i annonseinntekter ble IntraFish og Fiskeribladet nylig nødt til å permittere rundt halve staben i 40 prosent i åtte uker.

Som den med desidert kortest ansiennitet, ble Njåstad også rammet.

– Det er naturligvis ikke gøy å begynne i ny jobb, for så å bli permittert etter fire uker. Men jeg håper og tror at situasjonen normaliseres og bedrer seg snart.

- Har skrevet gode artikler fra første dag

Nyhetsredaktør Camilla Aadland er svært glad for at hun fikk hanket inn Marthe Njåstad som journalist i IntraFish.

- Marthe har allerede vist seg som en svært dyktig journalist, med en evne til å sette seg inn i nye områder raskt. Hun jobber selvstendig, og har skrevet gode artikler for IntraFish fra første dag, sier Aadland.

Hun er imponert over at Njåstad har kommet så godt i gang fra hjemmekontor.

- Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med Marthe, og til å få mye godt havbruksstoff fra henne fremover, sier Aadland.

Har du gode tips fra havbruksnæringa til Marthe når du henne på denne mailadressen: marthe.njastad@intrafish.no.