Ocean Quality ble torsdag varslet av det amerikanske justisdepartementet (DOJ) om at selskapet vil bli stevning i forhold til en ny etterforskning som involverer påstander om mulig prissamarbeid mellom norske produsenter av oppdrettslaks og klagesaksbehandling i USA relatert til saken.

Mowi, verdens største lakseoppdretter, sa torsdag at den også er blitt informert om at den vil bli stevning i saken.

– Vi vil samarbeide med myndighetene så godt vi kan i både USA og Europa, sier administrerende direktør i Grieg, Andreas Kvame, til IntraFish.

Den amerikanske saken er relatert til en lignende undersøkelse som ble meldt i fjor av Europakommisjonen om mulig samvirke mellom norske produsenter av oppdrettslaks. Den etterforskningen pågår fortsatt.

I april anla det amerikanske sjømatselskapet Euclid Fish Company et massesøksmål mot flere lakseoppdrettsselskaper, med påstand om prisfastsetting i det amerikanske markedet. Blant de saksøkte er Mowi, Lerøy Seafood Group, Grieg Seafood, Salmar, Bremnes Seashore og flere tilknyttede selskaper.

Ocean Quality eies i fellesskap av de norske lakseoppdretterne Grieg Seafood og Bremnes Seashore. Selskapet selger selskapets laks fra Norge, Shetland og Canada.