Spørsmålet om oppdrettsanlegg ved Kvamsøy midt i Hardangerfjorden har skapt sterke følelser og folkeopprør lokalt. Etter vedtaket har SV-politiker Diane Berbain fra Bergen delt et falskt bilde om saken på sin åpne Facebook-side. Bildet utgir seg for å være et jubelbilde fra oppdrettsselskapet Lingalaks, som nå får søke om å etablere anlegg i området, skriver NRK.

Selskapets logo er montert inn på Tidemand og Gude-bildet «Brudeferd i Hardanger», der båten med brudefølget er byttet ut med en oppdrettsmerd. I tillegg er det lagt inn følgende tekst: «Lingalaks ønsker å takke de 14 i heradsstyret i Kvam som stemte for oppdrett midt i Hardangerfjorden. 13 stemte mot ... NÅ BLIR DET FEST».

Berbains innlegg har fått flere sinte reaksjoner, blant annet fra fylkespolitiker Tom Sverre Tomren (KrF). Ifølge NRK har han delt det på egen Facebook-side med teksten «Svært usmakelig!». I kommentarfeltet skriver KrF-politikeren at han tolket bildet som en «seriøs reaksjon fra vinnende side».

Når andre påpeker at det trolig er falskt, skriver Tomren: «Etter 40 år med et blikk på næringen og god kjennskap til Kvaminger forstod jeg ikke det når den dukket opp i strømmen», skriver NRK.

«Dette er fake news og ikkje noko Lingalaks står bak. Ber om at innlegget vert sletta umiddelbart!», skriver daglig leder Kristian Botnen i Berbains kommentarfelt.

Berbain svarer med å si at dette er satire og parodi, som man bør «tåle når det gjøres ugagn».

Diane Berbain sier til NRK at hun ikke kommer til å fjerne det fra sin Facebook-konto. Berbain har tidligere representert MDG i bystyret i Bergen. Nå er hun innvalgt for SV.