Regal Springs og Benchmark Genetics har inngått en langsiktig strategisk samarbeidsavtale, der Benchmark skal bistå Regal Spring sitt verdensomspennende avlsprogram for den tropiske ferskvannsarten Tilapia (Oreochromis Niloticus), skriver Benchmark Genetics i en pressemelding.

Tilapia er en av de største oppdrettsartene på verdensbasis. Den globale produksjonen utgjør cirka ti prosent av all oppdrettsfisk, tilsvarende i underkant av syv millioner tonn årlig produsert biomasse. Arten, som blir oppdrettet i det tropiske beltet rundt ekvator, er en viktig proteinkilde til humankonsum, og har stor økonomisk betydning for produsentene og lokalsamfunnene.

– Nådd en viktig milepæl

Regal Springs har omfattende produksjonsvirksomhet i Indonesia, Honduras og Mexico. Hovedvekten av eksporten går til USA, men selskapet leverer også til andre verdensdeler. Avtalen som selskapet har signert med Benchmark Genetics gir dem tilgang til ekspertise og støttesystemer for selektive avlsprogrammer, skriver Benchmark i pressemeldingen.

– Dette strategiske samarbeidet er i tråd med Regal Spring sin forpliktelse i å levere et premium produkt, og å være en positiv drivkraft til et mer bærekraftig oppdrett av tilapia, sier Laurent Develle, global leder for bærekraft i Regal Springs, i pressemeldingen.

– Vi er overbevist om at Benchmark Genetics vil bistå oss i å finne løsninger som kan lede til kontinuerlige forbedringer av vår ESG-strategi (miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold red.anm.) gjennom bedre fiskehelse, utbytte og dyrevelferd, uttrykker Oscar Garay Krogh, global leder for oppdrett i Regal Springs, i pressemeldingen.

Benchmark Genetics ser frem til å starte opp arbeidet med avlsprogrammet.

– I dag har vi nådd en viktig milepæl med signeringen av en langsiktig avtale med Regal Springs. For oss er det også svært viktig at selskapet har sammenfallende verdier med Benchmark knyttet til bærekraft og samfunnsbidrag. Regal Springs har store ambisjoner, og vi gleder oss til å bistå dem i det genetiske forbedringsarbeidet med formål om å høyne dyrevelferden, øke produksjonseffektiviteten og redusere kostnadene, sier Morten Rye, Genetikkdirektør i Benchmark Genetics, i pressemeldingen.