(Presiserer ingressen kl 12:30 - Halsebakk og Gunnarstein skal ikke ro "nesten hele veien" som vi først skrev. Mange ulike roere skal ro ulike etapper)

Ferden skjer i seksringen «Ronja Hope» som de tidligere har rodd fra Nord–Fishing i Trondheim til Ålesund til inntekt for Kreftforeningen. Båten ble da auksjonert bort til samme formål – en auksjon Europharma vant. Nå fortsetter innsamlingen.

– Robin og Petter har vist et fantastisk engasjement for kreftsaken, og samlet inn over 1 million kroner da de syklet Norge på langs i 2017, og nesten like mye på roturen i fjor. Det skal vi gjøre vårt beste for å matche på turen til Lofoten. Robin og Petter har selvsagt meldt seg som roere og blir med på mye av turen nordover. Det setter vi stor pris på, sier Karen Kristine Østerhus i Europharma i en melding.

Møter folk langs veien

Roturen nordover skal etter planen begynne 27. mai, og avsluttes 5. juni i Mortsund i Lofoten. På vei skal de stoppe ved ulike havbrukssenter, hvor det er ulike arrangement.

– På veien fra Ålesund til Lofoten skal vi innom ni viktige havbrukssamfunn langs kysten, møte folkene som bor og arbeider der, og sette fokus på næringen vi er en del av. Roingen er det oppdretterne selv som tar seg av, sier Østerhus i meldingen.

Sjømatkjendis Arne Hjeltnes skal også være med på turen. Han skal lage intervjuer og reportasjer underveis. Turen kan følges via «Stoltavlaksen» sin Facebook–side.

Europharma oppfordrer roere og «gode havbruksvenner» som ønsker å bidra til å ta kontakt.

Sommeren 2017 syklet Robin Halsebakk Norge på langs, og samlet inn penger til Kreftforeningen. Da var Petter Gunnarstein med som støttemann i bobil. Les gjerne vår fredagsintervju med Halsebakk fra juni 2017.