Russland utvider sine motsanksjoner mot vestlige nasjoner, inkludert USA og EU til slutten av 2021, kunngjorde Kreml lørdag i en melding gjengitt hos det russiske nyhetsbyrået Tass.

President Vladimir Putin undertegnet et dekret om utvidelse av visse spesielle økonomiske tiltak mot land som har innført sanksjoner mot den russiske føderasjonen frem til 31. desember 2021. Embargoen mot forgjengelig matimport, som inkluderer fisk, frukt og grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter, har vært på plass siden 2014.

I mars det året, på grunn av situasjonen i Ukraina, begynte EU og en rekke land, inkludert USA, Canada, Australia, Japan, Sveits, New Zealand, Island, å innføre sanksjoner mot Russland. Som svar undertegnet Russlands president Vladimir Putin et dekret som førte til at den russiske regjeringen innførte et forbud mot import av en rekke matvarer fra USA, EU, Norge, Australia og Canada. Etter at EU-landene forlenget sanksjonene mot Russland 22. juni 2015, forlenget Putin matembargo med ytterligere ett år. Deretter ble den forlenget tre ganger, sist 24. juni 2019, til slutten av 2020.

I september i år ble det klart at to norske laksepakkerier har fått tillatelse til å selge laks og ørret til Russland dersom fisken foredles i Hviterussland.

Les også:

Lakseproduksjon: General Pinochet tok feil om Chiles lakseframtid

Norsk ørreteksport er i støtet - setter ny rekord

Nesvik om laks til Russland: – Nå ser den situasjonen litt låst ut

_______________________________________________________________________________________________

Lyst til å lese flere saker om havbruk og sjømat? Klikk HER for tidsbegrenset abo-tilbud på IntraFish.no: 300 kroner for 3 måneder.