Årsaken er funn av bakterier i en prøve av biprodukter som ble importert til Russland, opplyser Bakkafrost i en melding.

– Færøyske matmyndigheter, Heilsufrøðisliga Starvsstova, vil inspisere og gå gjennom all dokumentasjon på fabrikken i dag og svare Russelkoznador neste uke, skriver selskapet i meldingen.

Konsekvensen av funnet er at eksport av biprodukter av laks til Russland fra anlegget i Glyvrar vil stoppe fra 23. november inntil videre beslutning er truffet. Anlegget ble åpnet i januar i fjor.

– Slik vi forstår dette er det bare eksporten av biprodukter som blir påvirket. Det er ikke lagt restriksjoner på eksporten av hel laks, som er det viktigste produktet vårt til Russland. Vi eksporterer ikke store mengder biprodukter til Russland, så det får ikke store konsekvenser, og har ikke stor økonomisk verdi, sier konsernsjef Regin Jacobsen i Bakkafrost til IntraFish.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook,Linkedin ogTwitter, ellerabonner på vårt daglige nyhetsbrev.Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.