Salmar-aksjen fikk en pangåpning med en oppgang på fem prosent da børsen åpent i dag. I skrivende stund er aksjen opp 2,96 prosent.

Analytiker i Sparebank 1 Markets Christopher Robin Vinter sier kvartalsrapporten til Salmar som ble lagt frem i dag var veldig god.

– De leverte 12 prosent over konsensus på EBIT. Det var drevet hovedsakelig av vanvittig lave kostnader. På gruppenivå oppnår de kostnader på 35 kroner kiloen, mens har de kost på 34 kroner i midt og 33,50 kroner i nord. Det er veldig bra på kostnader, sier han og legger til:

– I tillegg er det positivt at selskapet sier de skal utnytte den økte veksten de kjøpte i auksjonen så fort som mulig.

Salmar-aksjen er så langt i dag i snitt opp 1 prosent, mens de andre er ned 1 – 1,5 prosent i snitt, sier analytiker Christian Olsen Nordby i Kepler Cheuvreux til IntraFish.

Christian Olsen Nordby i Kepler Cheuvreux Foto: Anders Furuset

– Det var veldig bra levert av Salmar, de leverte supergod kost – kostnadsnivåer som er en stund siden vi har sett. Man må tilbake til fjerde kvartal i 2018 for å se så bra kostnadstall.

Salmar sa under dagens kvartalspresentasjon at de forventer lave kostnadsnivåer også neste kvartal.

– De gjør en god jobb og har god kontroll på egen biolog og fiskehelse som åpenbart gjør at de får høye marginer sammenlignet med konkurrentene. I første halvår 2020 har de fått til noe som de andre ikke har fått til. Det har gjort at de fått god avkastning på børs. Hvis man ser på aksjen fra januar frem til i dag, så er Salmar opp fem prosent og Mowi er ned 25 prosent. Det er stor forskjell hvis man ser året under ett, sier Nordby.

Les også:

Sterkere kvartal enn ventet for Salmar

Salmar klar til å bygge nye havfarmer hvis nytt konsesjonsregime kommer på plass