Tirsdag åpnet selskapet sitt nye produksjonsanlegg i Mo i Rana. Det var fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen, som denne gangen befant seg i smult farvann, som sto for den offisielle åpningen.

Tag Sensors, som ble etablert i 2012, lager temperaturloggeretiketter som kan festes til et produkt eller en pakke, og som kontinuerlig registrerer temperaturen på varen gjennom hele livssyklusen fra produsent til forbruker.

Stor kapasitet ved fabrikken

Det nye anlegget i Nordland har en helautomatisert produksjonslinje med en kapasitet på over 33 millioner temperaturloggeretiketter årlig.

– Målet er å bli den globale standarden for integritetsmåling og analyse av kjølekjeder, og dermed bidra til identifisering og reduksjon av produktsvinn i mat- og farmasøytisk industri innen få år, sier administrerende direktør Knut Nygård i en pressemelding.

Knut Nygård, administrerende direktør i Tag Sensors. Foto: Anders Furuset

Selskapet har fått støtte til etableringen fra tre internasjonale investeringsfond, Innovasjon Norge, samt EU-midler.

Tag Sensors har allerede kunder i over 20 land og har flere markedsledende bedrifter på kundelisten. Salgskontorer er etablert i Singapore og New York.

Bruker teknologien

Havbruksteknologiselskapet Atea Havbruk er en av dem som bruker kjøleteknologien fra Nordland.

– Vi benytter teknologien i prosjekter hvor sporing av næringsmidler kreves og hvor det stilles høye krav til dokumentasjon. At det nå åpnes en ny fabrikk i Mo i Rana er imponerende og vil etter vår oppfatning løfte selskapet, samt gi oss som partner økt leveransesikkerhet, sier leder i selskapet, Trond A. Henriksen, i meldingen fra åpningen i går.

Bakkafrost, en av verdens største lakseprodusenter bruker også etikettene fra Mo i Rana-selskapet.

– Vi bruker løsningen fra vårt produksjonssted på Færøyene til våre kunder rundt om i verden, så de vet at våre produkter har vært innenfor temperaturgrensene under transport. opplyser produksjonsleder Andrias Petersen, i Bakkafrost Processing.

Les også: