– Dette er det kvalmeste oppkoket jeg har sett, fortalte Geir Ove Ystmark, direktør i Sjømat Norge til Nordlys fredag kveld.

I fredagens sending av Nytt på Nytt på NRK ble fiskerinæringens bruk av utenlandske arbeidere i nord diskutert. Der ble det påstått at de er årsaken til utbrudd av mutert virus, og at de som bor i andre landsdeler ikke gidder å sitte inne fordi «dere er fisefine på hvem som skal skrelle fisken deres».

Dette provoserte direktøren kraftig.

Til Nordlys forteller han at det ikke har vært noe smittetilfelle som har ført til smitte innad i bedriftene eller samfunn ved fiskebruk, og at næringen tvert imot har gått frem som et godt eksempel, der næringen har hatt de strengeste test- og karanteneregimet som finnes.

Geir Ove Ystmark, direktør i Sjømat Norge reagerte kraftig på fredagens innslag om skreifiske i Nytt på Nytt. Foto: Mikaela Berg

– Selv i et humorprogram er fake news uakseptabelt, man skulle tro at denne gjengen har gått i lære hos Trump, fortalte Ystmark til Nordlys.

Lørdag formiddag skriver underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK til Nordlys at «skrei-saken fredag var trygt innenfor programmets oppdrag».

Direktøren varsler overfor Nordlys at han vil klage saken inn for Kringkastingsrådet, og krever samtidig en offentlig beklagelse.