Skretting-direktør spår flere utfordringer for fôrselskapene fremover

Sjømatproduksjonen må øke med 30 prosent for å kunne brødfø en voksende verdensbefolkning. Dette betyr at man trenger 40 millioner tonn fôringredienser innen 2030.

Den globale forsyningskjeden er mer utfordret nå enn under de tidligere stadiene av pandemien. Det sa innovasjonsdirektør for laks i Skretting, May-Helen Holme, under North Atlantic Seafood Forum 2022.
Den globale forsyningskjeden er mer utfordret nå enn under de tidligere stadiene av pandemien. Det sa innovasjonsdirektør for laks i Skretting, May-Helen Holme, under North Atlantic Seafood Forum 2022.Photo: Le Gouessant

Når det er snakk om å kutte utslipp i sjømatnæringen, peker det store flertallet av industrieksperter på hvor viktig det er å forbedre miljøegenskapene og bærekraften i fôrsektoren.

– Dette er rettferdig, og det tar vi med oss, sa May-Helen Holme, innovasjonsdirektør for laks i fôrgiganten Skretting, under North Atlantic Seafood Forum i Bergen forrige uke.

Omtrent en tredjedel av alle utslipp globalt kommer fra næringsmiddelindustrien, og fôr utgjør det store flertallet av en oppdretters karbonutslipp.