– Vi er svært fornøyde med at Erna Solberg prioriterer vår årskonferanse. Det er nettopp helt til topps vi må, dersom vi skal lykkes med et blått taktskifte, sier styreleder i Sjømat Norge, Inger-Marie Sperre i en pressemelding.

Inger Marie Sperre, styreleder i Sjømat Norge. Foto: Fridgeir Walderhaug

Tradisjonen tro samler sjømatorganisasjon hele sjømatnæringen på tidlig vårpart. Arrangementet som går på rundgang mellom flere kystbyer, er i år lagt til Trondheim onsdag 3. april.

«Blått taktskifte» er temaet for konferansen og handler om sjømatnæringens langsiktige arbeid frem mot 2030.

– Dette er navnet på vår strategi. Målet er å doble næringens verdiskaping innen 2030, selvsagt under forutsetning av at næringen løser bærekraftsutfordringer og leverer lokale ringvirkninger, sier Sperre. Hun sier organisasjonen vil presentere konkrete forslag til hvordan et blått taktskifte skal nås.

– Vi er avhengig av at myndighetene legger til rette for dette. En ny særskatt, som også en rekke kystordførere har uttrykt bekymring for den siste tiden, vil kunne begrense mulighetene for et blått taktskifte.

– Vi har enorme muligheter til å dyrke og høste mer fra havet samt skape flere arbeidsplasser gjennom økt bearbeiding. Vi trenger da å ha politikerne med på laget, sier Sperre.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.