I samråd med de pårørende frigir politiet i Finnmark navnene på de involverte i forbindelse med forliset utenfor Gamvik søndag 9. januar. Det var tidligere fiskarlagsleder Reidar Nilsen og hans sønn Remi Andre Nilsen.

Utfordrende område

Det søkes nå med om lag 40 frivillige mannskap fra Røde Kors, Nordkyn kraftlag og brannvesen samt andre frivillige i strandlinja, i tillegg til politiets mannskaper.

– Vi har også bistand av Sea King redningshelikopter som søker fra luft i et større område for å identifisere objekter og steder som krever nærmere gjennom søking av personell på bakken, sier jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding.

– Søket vil pågå så lenge det er lyst og forsvarlig for mannskapene å søke. Det er et utfordrende område å søke i med båt på grunn av grunt farvann og høye bølger. Det gjøres en enorm innsats i håp om å finne den savnede fiskeren, fortsetter han.

Krevende vær

Søket pågår i området der båten har vært og langs fjæra der båten ble funnet.

– Det er for krevende vær og mye vind til at man kan søke på havet, sier operasjonsleder Lars-Rune Hagen ved Finnmark politidistrikt til Fiskeribladet.

Sea-King skal søke fra lufta, og vil søke så lenge det er lyst, ifølge Hagen.

Bakkemannskap vil søke fra hver sin kant av båten.

Innsatsleder i politiet Einar Ingilæ informerte de som deltar i søket om at de må være forsiktige fordi det er glatt i fjæra. Det skriver IFinnmark.

Det var 20 knops vind fra nord og til dels tette snøbyger i området søndag, med tre meter brottsjø ved land. Terrenget ved land er bratt og utilgjengelig, og søkeforholdene var generelt vanskelige.

Var ansatt i havbruksnæringa

Den omkomne sønnen til fiskarlagslederen, Remi Andre Nilsen (43), var ansatt i havbruksnæringa – på et smoltanlegg.

– Det er med stor sorg vi har mottatt melding om den tragiske ulykken i Gamvik på søndag, der vår gode kollega Remi Andre Nilsen gikk bort. Remi var en elsket kollega og vil bli dypt savnet. Det er helt uvirkelig at vi ikke skal se ham igjen. I Nordnorsk Smolt er fokus nå å ta vare på hverandre, og vi har et godt samarbeid med Hasvik kommunes kriseteam. Våre varmeste tanker og medfølelse går til familien, uttaler daglig leder i Nordnorsk Smolt, Raymond Sæther Limstrand, i en epost til IntraFish.