Statsadvokaten skal heller ikke ha kommet fram til at foretaksstraff har vært aktuelt i saken, skriver DN fredag.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Økokrim, og har delt all relevant informasjon vi har hatt. Vi tar til etterretning at de slår fast at DNB ikke straffeforfølges, sier Thomas Midteide, konserndirektør for Kommunikasjon og bærekraft i DNB.

Økokrim opplyste i november 2019 at de hadde startet etterforskning av DNB, etter den påståtte korrupsjonssaken knyttet til den islandske fiskerikjempen Samherji.

Etter at Økokrim-sjefen erklærte seg inhabil i saken, var det Oslo statsadvokatembeter som overtok etterforskningen i høst.

I november i fjor gjorde Økokrim det kjent at etaten skulle etterforske banken i tilknytning til Samherjis aktiviteter i Namibia.

Det islandske fiskeriselskapet skal i en årrekke ha brukt den norske storbanken for å sluse penger via skatteparadis til en eller flere tjenestemenn. Det er ukjent hvor mye av pengene som kan knyttes til mulig hvitvasking og potensielle bestikkelser.

Johannes Stefansson, Samherjis tidligere Namibia-sjef, gjorde saken kjent i 2019 da han varslet om det han anser som tvilsom virksomhet for å få tilgang på verdifulle fiskekvoter (hestmakrell) i Namibia.

Økokrim har tidligere opplyst til DN at etterforskningen er avgrenset til forhold som angår DNBs rolle som Samherjiis bankforbindelse.