– Etter ni fantastisk artige år som talsmann for villaks og bærekraftig lakseoppdrett, skal jeg nå jobbe for at både oppdrettslaks og andre arter skal holde seg friske, trives og vokse best mulig i RAS-anlegg. Jeg går fra å jobbe med villaks til å ivareta fiskehelse i settefiskanlegg. Det blir litt tilbake til å jobbe med kjernefaget mitt som fiskeparasittolog, sier Sterud til IntraFish.

– Du går med andre ord over til «fienden»?

– Nei, den beskyldningen er jeg ikke redd for å få. Norske Lakseelver er rimelig klare på at vi er for en bærekraftig oppdrettsindustri. Så slik blir dette en naturlig fortsettelse for meg. Nå skal jeg jobbe med en type anlegg som har som formål å minske ressursbruken og sørge for en bærekraftig oppdrettsnæring, svarer Sterud.

Fra årsskifte er han på plass i den nye jobben ved selskapets kontor i Drammen.

– Jeg har vært i Norske Lakseelver i ni år. Det er utrolig så fort tida har gått. Jeg har hatt det veldig artig, og har det fortsatt artig på jobb, men etter ni år føler en at en må se seg om etter noe annet. Og plutselig dukker det opp en stillingsannonse som ser spennende ut, sier han.

Han mener at å få jobbe med landbasert oppdrettsteknologi er veldig spennende.

– Det er midt i et felt der det skjer veldig mye akkurat nå. Jeg gleder meg til å bruke min kompetanse om fiskebiologi og fiskehelse, til å sikre oppdrettsfiskens helse og velferd i akvakulturanlegg som tilstreber maksimal ressursutnyttelse med minimalt miljøavtrykk. Jeg ser også frem til fortsatt kontakt med mine mange bekjente innen oppdrettsindustrien, forskningsmiljøene og fiskehelsebransjen. Jeg kommer kanskje til å bli litt mindre synlig i mediene, men det er vel egentlig helt greit, sier han med et smil.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.