Vest politidistrikt meldte torsdag om en stor diesellekkasje i Florø der de anslår at 2000 liter diesel skal ha havnet i sjøen.

Fiskeribladet får bekreftet fra reder Helge Olav Vikshåland at dieselen stammer fra hans båt, den pelagiske tråleren «Cetus», som ligger i dokk hos verftet Westcon Yards.

– Vi har tatt alt av forholdsregler da vi la til i dokken, så vi kan ikke annet enn beklage over at det renner ut diesel. sier han.

Reder Helge Olav Vikshåland Foto: Kjersti Sandvik

«Cetus» hadde en grunnberøring for en tid tilbake som de er inne for å få ordne hos verftet. Det er mens de har ligget i dokken at drivstoffet har begynt å lekke ut fra båten.

– Nå ønsker vi bare at alt ordner seg og at båten blir fikset slik at vi kommer oss ut på havet igjen, legger Vikshåland til.

– En oljerigg på stedet må flyttes før ytterligere lenser kan legges ut. Brannvesenet og ansatte i de ulike firmaene er godt i gang for å begrense omfanget mest mulig, skriver politiet.

Beredskapsleder i Kinn brann og redning, Robert Endestad, sier til NRK at det ligger et tynt lag med diesel langs land. Lakseslakteriet i nærheten av verftet er varslet om lekkasjen.

Politiet opplyste i en twittermelding torsdag at fiskebåten hadde kollidert i dokken - men korrigerte etter hvert denne informasjonen.

– Det er veldig beklagelig at feile opplysninger blir gitt og at man ikke sjekker opp i fakta før det skrives noe. Dessverre er det ikke noe vi kan gjøre med det annet enn å si at det ikke har vært noen berøringer med dokken, sier Vikshåland.

Saken oppdateres.