Storesund Marine Service har, med virkning fra 1. desember 2019, kjøpt 100 prosent av aksjene i Halsnøy Dokk AS fra Hans Martin Gravdal sitt selskap Cinus AS, opplyser selskapet i en pressemelding.

Storesund Marine Service AS er et selskap i den maritime klyngen på Vestlandet med lang erfaring innen skipsservice, prefabrikasjon og maskinarbeid. Kundemassen av rederier, offshore/subsea -selskaper og landbasert industri.

Selskapet driver verft i Skudeneshavn med tørrdokk og kaianlegg samt produksjonshaller og kaianlegg i tilknytning til selskapets hovedkontor på Torvastad i Karmsundet.

– Gjennom oppkjøpet av Halsnøy Dokk AS har Storesund Marine Service nå styrket sin posisjon i markedet for skipsservice og sikret tilgang til nye markeder innenfor oppdrett, prefabrikasjon av stål og opplagsvirksomhet, heter det i pressemeldingen.

Halsnøy Dokk AS er et tradisjonsrikt verft lokalisert på Halsnøy i Sunnhordland og hovedvirksomheten har tradisjonelt vært knyttet til dokken med hovedvekt på skipsbygging, skipsservice, ombygginger og klassinger av alle typer skip og arbeidsbåter for oppdrettsnæringen. De siste årene har selskapet også etablert seg tyngre innenfor oppdrett, med fokus på salg og utrustning av avlusningslektere og ombygging/oppgradering av fôrflåter.