– Gir mulighet for ytterligere vekst og mangedoblet omsetning, forteller administrerende direktør Tore M. Remman i en pressemelding.

C-Feed utvikler og selger startfôr for oppdrett av saltvannsfisk og reker til internasjonale og norske kunder, og ble etablert av Sintef i 2014 med produksjon i Vanvikan i Trøndelag. Nå skal forskningsinstituttet ut av eierbrøken, og Kaltroco LTD inn.

Kaltroco LTD har gjennomført kjøp av aksjer fra Sintef Venture IV og andre investorer samtidig som det er det gjort en emisjon som skal sikre fremtidig vekst og videre utvikling. Målet er mangedoblet omsetning de neste årene. Selskapet eier omtrent 80 prosent av aksjene i selskapet etter emisjonen, ifølge meldingen.

Tore Remman opplyser til Intrafish at de ikke ønsker å oppgi størrelsen på emisjonen.

Anonymt familiefond

– Vi er veldig glade for å få med en tyngre aktør på eiersiden. Dette styrker vår mulighet til å utvide virksomheten betydelig i det globale markedet, uttaler Remman videre i meldingen.

Ifølge Finansavisen har Kaltroco har ingen høy profil ut mot publikum. Det har heller ikke egne nettsider, og er ikke blitt omtalt i mediearkivet Retriever.

Til avisen beskriver Remman Kaltroco som et familiefond i Sveits.

I oktober 2021 hentet C-Feed 40 millioner kroner fra Innovasjon Norge og flere lakseoppdrettere.

Ifølge Finansavisen gikk blant annet disse inne med friske penger i emisjonen.

Måsøval Eiendom (5 millioner kroner)

Alex Vassbotten (3 millioner kroner)

Aino Olaisen (2 millioner kroner)

Grieg Gruppens investeringsselskap Grieg Kapital investerte også i CFEED i 2021. De er fortsatt inne på eiersiden, ifølge meldingen.

Planer om ny fabrikk

– Vi har kommersialisert med bakgrunn i vår forskning og kompetanse innenfor bioteknologi og oppdrett. For at C-Feed skal kunne realisere sin vekststrategi er det riktig at nye kapitalsterke og industrielle eiere tar over stafettpinnen etter oss, forteller Asle Jostein Hovda, Investeringssjef i Sintef TTO i meldingen.

Målet til C-Feed er bærekraftig oppdrett av startfôr til et utallig arter globalt innenfor akvakultur.

Remman forklarer i meldingen at selskapet etter emisjonen, kan fortsette å vokse og realisere planene som er lagt for de neste fem årene. Dette innebærer økt produksjon og videreutvikling av teknologien – og bygging av ny fabrikk.

– Med nye eiere på plass skal teknologien gå over til fullskala, for å serve det norske og internasjonale markedet, forklarer han.

– Kaltroco LTD har lang erfaring med å bygge og skalere virksomheter, noe som kommer godt med i videreutviklingen av C-Feed. Vi har et godt og sterkt inntrykk av selskapet, uttaler Remman.

Nøkkeltall C-FEED AS (tall i millioner kroner)
Inntekter 9,8 4,6 113,0 %
Driftsresultat -11,3 -14,1
Resultat før skatt -11,8 -14,4
Årsresultat -8,8 -11,1
Driftsmargin
Egenkapital 37,3 16,1 131,7 %
Totalbalanse 46,7 35,1 33,0 %
Langsiktig gjeld 1,9 16,1 -88,2%