– Etter snart 15 år som analytiker tenker jeg at tiden er inne for å gjøre noe annet, hvor jeg kan involvere meg mer direkte i prosjekter. Dette blir veldig interessant, og jeg synes det blir svært spennende å jobbe for familien Halsebakk som er en utrolig hyggelig gjeng, sier Tønseth til IntraFish.

Tønseth bor i dag i Ålesund, men har hatt utstrakt reisevirksomhet til Oslo, hvor Sparebank 1 Markets har hovedkontor. Den nye jobben er lokalisert i Ålesund.

– Jeg skal følge opp eksisterende investeringer, og gjøre nye. Noe av det vi skal gjøre er å bygge opp en aksjeportefølje av børsnoterte sjømataksjer, men vi har også investeringer i unoterte eiendeler.

– Blir litt vemodig

Analytikeren synes det er litt vemodig å forlate Sparebank 1 Markets.

– Det er mange folk både internt og eksternt som jeg har hatt mye kontakt med over mange år. Samtidig kommer jeg nok til å treffe mange av de samme folkene i min nye rolle.

Tønseth har fortsatt stor tro på laksesektoren, selv om det i enkelte aksjer er «priset inn veldig mye nå».

– Laksesektoren er veldig godt posisjonert både når det gjelder vekst og ESG, sier han.

Inn i styre

Forrige uke meldte Finansavisen at det lille seismikkselskapet Axxis Geo Solutions skal avholde ekstraordinær generalforsamling i forbindelse med en rettet emisjon på 225 millioner kroner.

I innkallingen til generalforsamlingen ble Tore Tønseth og Andreas C. Pay foreslått som nye styremedlemmer. Ronja Capital er en av aksjonærene i selskapet.

Tønseth ønsker ikke å opplyse hvor mye penger Ronja Capital har, men ifølge Proff.no hadde de rundt 1,5 milliarder kroner i egenkapital ved årsskiftet. Av dette var nesten 700 millioner kroner bankinnskudd.

Roger Halsebakk eier 100 prosent av Ronja Capital. Halsebakk er grunnlegger av brønnbåtrederiet Sølvtrans.

Thomas Myrholt, som allerede jobber i Sparebank 1 Markets, vil overta ansvaret for analysedekningen av sjømataksjer hos meglerhuset.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.