Det opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en melding torsdag ettermiddag.

– Vi jobber med å fargelegge kysten og å ta de beslutningene som kreves for å gjennomføre konsekvensene av fargeleggingen. Dette er en stor og viktig beslutning som kan ha betydning for verdiskaping og arbeidsplasser, men også for villaksen. Vi må være sikre på at vi gjør de riktige grepene, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i en melding.

Departementet har lenge sagt at denne fargeleggingen, som skjer annethvert år, skulle komme i løpet av desember. Så sent som mandag denne uken var meldingen at det skulle komme i løpet av desember.

Trafikklyssystemet skal sørge for forutsigbar og bærekraftig vekst i havbruksnæringen. Landet er delt inn i tretten områder, som fargelegges annethvert år. Fargen settes ut fra hvordan lakselusa påvirker villaksen i området, og avgjør om oppdretterne i området får lov til å vokse, eller om de må redusere lakseproduksjonen, opplyser departementet.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.