Vedtaket vekket både jubel og harme da det ble fattet i november 2018.

- Havbruksnæringen er hjertelig velkommen til Tromsø. Men den må være fremtidsrettet. Det vil si i lukkede anlegg, uttalte varaordfører Jarle Aarbakke (Ap) til Fiskeribladet dagen etter vedtaket.

At en såpass stor og viktig kystkommune som Tromsø fattet et slik vedtak overrasket mange. Storbykommunen ville i så måte bli banebrytende i sin havbrukspolitikk.

- Dette er et viktig og modig vedtak først og fremst for miljøet i fjordene våre, men også for oppdrettsnæringa, som får insentiv til å utvikle seg i en miljøvennlig retning, uttalte Silje Lundberg, leder i Naturvernforbundet

Marit Bærøe, Sjømat Norges regionsjef for havbruk i Nord-Norge, mente naturlig nok noe annet, og antydet at politikerne ikke hadde nok kunnskap om saken.

- Jeg tror ikke de er helt innforstått med vedtaket de har gjort, uttalte hun.

Det var Ap, SV, Rødt, MdG, samt én representant fra Høyre som dannet flertall for vedtaket i november. Under onsdagens kommunestyremøte snudde Ap, slik at vedtaket ikke lenger har flertall.

«Tromsø kommune slakker på krava overfor oppdrettsnæringa. Kommunestyret dropper kravet om lukkede anlegg for nye konsesjoner», lød meldingen fra kommunestyremøtet.

I det nye vedtaket er ordlyden slik: I stedet heter det nå at: «Produksjonen skal skje på en miljømessig, sosial og økonomisk bærekraftig måte». Og at «i produksjonen skal det benyttes den til enhver tid beste miljømessige og tilgjengelige løsning for å hindre utslipp, lus og rømming».