I forhåndsomtalen heter det:

«Langs Norges kyst opplever vanlige folk og små lokalsamfunn eventyrlig rikdom basert på fisk. Noen står selv til rors på fiskebåten, mens andre har bygget opp oppdrettsimperier. I denne serien er vi tett på et knippe nordmenn som lever av havet, i medvind og i motvind. Glem gull, og glem olja: Dette er Sølvrushet. På TV 2 Zebra og på TV 2 Sumo fra 22. mai.»

I traileren ser du blant andre folk fra Kvarøy Fiskeoppdrett og Nova Sea.

- Filmteamet var her første gang i høst. Deretter har de fulgt oss. De var for eksempel med oss til Sjømatdagene på Hell. Innslaget på traileren der vi fester og turer, er fra Hell, sier Gjermund Olsen til IntraFish.

Han er deleier og produksjonsleder i Kvarøy Fiskeoppdrett på Helgeland. Han leder også servicebåt-selskapet Helgeland Oppdrettsservice.

- Vi begynner nå å bli litt stresset. Det nærmer seg premiere. Men jeg trur det skal bli artig, sier Olsen.

Han setter pris på at TV2 setter søkelyset mot kysten og folket som bor her.

- Vi bor på en liten plass. Noen syns kanskje det er spesielt og eksotisk. Men det er fint med fokus på næringa, at man får fram verdiskapingen i distriktene, sier han.

Traileren kan du se HER.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.