Det melder NRK Finnmark.

Det var fire personer på jobb i anlegget tilhørende Laksefjord AS, som eies av Lerøy Seafood Group. Tre av de ansatte klarte å komme seg i sikkerhet og er fysisk uskadd, mens den fjerde er savnet. Bygningen han var i har kollapset, og han antas omkommet. De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen hos politiet i Finnmark.

Brannen ble varslet klokka 07.40 søndag morgen. Den første bygningen var raskt overtent, og utpå morgenen var det klart at man ikke kunne redde nabobygget heller. Årsaken er ukjent.

Litt før klokken 15 var brannen under kontroll.

Ordfører Stine Akselsen i Lebesby kommune sier de har satt krisestab. Den befinner seg i bygda Lebesby, omkring 20 minutter fra brannstedet i Friarfjord.

I en melding mandag morgen skriver Lerøy at det er en ansatt i et firma som utførte vedlikeholdsarbeid, som ikke er gjort rede for etter brannen.

– Våre tanker går til hans nærmeste og hans kolleger, skriver selskapet i meldingen.

– Lerøy Seafood Group vil bistå underleverandøren, politi og øvrige offentlige instanser for å finne ut hva som har skjedd. Foreløpig arbeides det med å kartlegge situasjonen, få oversikt over materielle skader, samt iverksetting av skadebegrensende tiltak, skriver selskapet videre.

Som følge av brannen er 2,6 millioner smolt med snittvekt 50–60 gram, planlagt utsatt i sjø i april 2019, gått tapt. Ifølge selskapet vil bøtende tiltak bli iverksatt.