Uhellet skjedde mandag ettermiddag under oppgraderingsarbeid på den smale og viktige sjømatveien. Et berg ved Lesbervatnet gjør deler av veistrekningen smal og uoversiktlig, og intensjonen var å sprenge bort deler av berget for å gjøre strekningen mer trafikksikker. Men da sprengladningene gikk av, raste samtidig 50 meter vei ut i vannet, melder Fiskeribladet.

Arbeidet med å fylle ut rasstedet ble iverksatt umiddelbart. Når det blir mulig å kjøre der igjen, er usikkert. Imens står det laksetrailere på andre siden, klare for å kjøre ut fisk fra Wilsgård AS.

Stenger slakteriet

Leder Fredd Wilsgård har måttet stenge lakseslakteriet tirsdag, da de ikke vet når bygda har veiforbindelse igjen.

– Så lenge vi ikke er trygge på at veien åpner igjen fort, kan vi ikke ta sjansen på å slakte mer. Vi har allerede ett vogntog stående, som ikke kommer seg ut, sier han til NRK.

Noen hundre meter unna Wilsgård AS ligger fiskemottaket til Torsken Havprodukter.

Mottaksleder Kurt Olsen sier til Fiskeribladet at de har rolige dager nå, slik at de ikke blir rammet like alvorlig som Wilsgård.

Det er kommunene Torsken og Berg som er berørte av at veiforbindelsen ble sprengt vekk. Til sammen bor det 700 mennesker i de to kommunene.

Ingen ble skadet i sprengningsuhellet.

-- -- --

Likte du denne artikkelen? Les flere saker fraFiskeribladet.no