– Det er ikke så mye nytt som har skjedd ved slakteriet vårt. Vi venter fremdeles på geologene som skal gjennomføre en rapport på rasområdet. Vi har hatt dem her, men nå skal de prosjektere. Vi får resultatene på mandag når de kommer og ser, sier daglig leder i Salaks Odd Bekkeli.

12. juni skrev IntraFish at takstmann og forsikringsselskapene skulle gjøre en vurdering av skadene på lokalet. Da kunne Ken Rune Bekkeli i Salaks informere om at fordamperenheten og ensilasjeanlegget var ødelagt og måtte erstattes.

– Vi vet litt om hvilket utstyr som er ødelagt i lokalet, men foreløpig har vi ikke vært inne i bygget. Det kan vi ikke gjøre før vi får fullført rapporten fra geologene.

Ble først rammet av algeoppblomstringen

Salaks opplevde stor dødelighet ved deres lokaliteter i Salangen. Selskapet var en av ni bedrifter som ble rammet av algene sent i mai.

– Realiteten er den, at vi ble akkurat ferdig med algesituasjonen og skulle summere opp konsekvensene etter den tragedien. Så skjedde dette. Vi har hoppet fra en utfordring til den andre, sa Bekkeli i en uttalelse til IntraFish 12. juni.

Han fortalte også at de ansatte ved slakteriet gikk med stor usikkerhet på grunn av de to tragediene.

OPPREVET: Jordskred ved Salaks-slakteriet rev ned en av veggene i bygget og ødela utstyr. Foto: Salaks AS