Etter at EU nylig vedtok en ny forordning om veterinære legemidler, har det vært mye uro rundt norske fiskehelsepersonells rettigheter. Norske myndigheter har hele tiden vært tydelige på at de ønsker å videreføre fiskehelsebiologers rett. Dette er helseministerens fagfelt.

«Regjeringen står fast ved prinsippet om at fiskehelsebiologer og veterinærer er faglig likestilte på fiskehelseområdet, slik det er nedfelt i norsk lovgivning. EUs arbeid knyttet til en regulering av forskrivningsretten for dyrehelsepersonell rokker ikke ved norske myndigheters holdning og syn på dette», heter i en melding fra Regjeringen torsdag.

Onsdag var det møte om temaet i Oslo. Her deltok statssekretærer fra Helse og omsorgsdepartementet, Landbruks– og matdepartementet samt Nærings– og fiskeridepartementet. I tillegg deltok Tekna, Legemiddelindustrien, Sjømat Norge, Universitetet i Bergen samt Norges arktiske universitet.

«Fiskehelsebiologene spiller en meget viktig rolle i norsk fiskeoppdrett. Regjeringens mål er å videreføre full forskrivningsrett for fiskehelsebiologene i Norge. Arbeidet opp mot EU vil ta tid, iallfall et år. Det nye regelverket vil ikke tre i kraft før om tre år i EU og det tas sikte på at det får anvendelse fra samme tidspunkt i Norge», skriver Regjeringen.