VINN arrangeres i januar i år for tiende gang på rad av fiskefôr-produsenten Cargill Aqua Nutrition (tidligere Ewos).

Konkurransen retter seg mot folk som jobber på mærkanten, de som daglig bruker Ewos-fôr og som klarer å få til gode produksjonsresultater. I utlysningsteksten står det at «Krevende produksjonsforhold krever godt håndverk».

Deltakerne er fra Finnmark, Troms og Ewos’ Region Midt som er Nordland og Trøndelag.

Total 65 lokaliteter med til sammen 65 millioner fiskeindivider har vært med i kåringen.

Rangeringskriterier er tilvekst (EGI ifølge Ewos’ sjargong), fôrutnyttelse (EFI) og overlevelse på fisken. Høyest mulig overlevelse påvirker det økonomiske produksjonsresultatet, pluss at det gir en indikator på fiskevelferden i anlegget.

Røkting av to generasjoner ble premiert i Tromsø fredag kveld. Det er:

  • Vårfisk satt ut våren/sommeren 2018 (18G S1)
  • Høstfisk satt ut høsten 2017 (17G S0)

Og vinnerne er:

Finnmark

Høstfisk 17G S0

  • Selskap: Grieg Seafood
  • Lokalitet: Tinnlandet
  • Kommune: Loppa
  • Driftsleder: Ken Vidar Sara

Vårfisk 18G S1

  • Selskap: Cermaq Norway
  • Lokalitet: Ytre Koven
  • Kommune: Alta
  • Driftsleder: Eilif Johansen

Troms

Høstfisk 17G S0

  • Selskap: Northern Lights Salmon og Sørrollnesfisk
  • Lokalitet: Svarskjær
  • Kommune: Ibestad
  • Fôringsansvarlig: Christian Balteskard

Vårfisk 18G S1

  • Selskap: Nordlaks Oppdrett
  • Lokalitet: Toppsund Øst
  • Kommune: Harstad
  • Driftsleder: Ronny Jakobsen

Midt

Høstfisk 17G S0

  • Selskap: Ervik Laks og Ørret
  • Lokalitet: Raskjæret
  • Kommune: Frøya
  • Driftsleder: Rolf Furberg

Vårfisk 18G S1

  • Selskap: Nova Sea/Tomma Laks
  • Lokalitet: Klipen
  • Kommune: Leirfjord
  • Driftsleder: Dag Ivar Dahl

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.