– Vi har hatt veldig mange møter underveis i denne koronakrisen, om hvordan vi skal håndtere krisen. Nå skal vi skal forberede oss på hvordan vi skal komme best mulig ut av dette. Norge har rekordhøy ledighet, og mange står uten jobb, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) til IntraFish.

Odd Emil Ingebrigtsen (H), Fiskeri- og sjømatminister. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre

Torsdag denne uken skal han gjennomføre et innspillsmøte med ti sjømattopper, deriblant tunge navn som Ivan Vindheim, konsersjef i Mowi og administrerende direktør i Nergaard, Tommy Torvanger.

Representerer ulike segmenter i næringa

Regjeringen skal gjennomføre totalt 10 tilsvarende møter, med ulike næringer – totalt 100 aktører får dermed gitt sine innspill om veien ut av krisen.

– Ingen vet hvor lenge krisen varer, men på et tidspunkt er den over. Nå skal vi berede grunnen til det, sier Ingebrigtsen.

Han mener at ti personer er en ideell størrelse på et slikt møte.

– Det sies at det i et middagsselskap skal det maks være ti gjester, slik at en får snakket med alle. Det er sikkert enda flere som burde ha vært med, men vi mener at sammensetningen i møtet er bra. Her er det ulike segmenter av næringen, ulike landsdeler og en blanding av kjønn, sier Ingebrigtsen.

Håper på gode innspill

– Hva konkret kan dere få ut av et slikt møte?

– Vi håper at det kommer gode, konkrete innspill som kan bidra til at vi kommer best mulig ut av det. Jeg ønsker som kjent økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i norsk sjømatnæring.

De ti som skal delta i torsdagens møte er:

Daglig leder Line Ellingsen Ellingsen Seafood
Adm. dir Gustav Witzøe Salmar (Insula)
Project Manager Trude Olavsen Akva Group
Konsernsjef Ivan Vindheim Mowi
Daglig leder/styreleder Sjømat Norge Inger Marie Sperre Brødrene Sperre
Adm dir Tommy Torvanger Nergaard AS
Daglig leder/Styreleder Sjømatbedriftene Håvard Høgstad Arnøy laks
CEO Arne Møgster Austevoll Seafood
Daglig leder Egil Sørheim Sørheim Rederi
Fisker Roger Hansen