Det går fram av en melding fra Akva Group ASA tirsdag. Selskapet opplyser at de gjør dette «for ytterligere å styrke sitt digitale evner». Kjøpesum er ikke opplyst.

Submerged, med base i Stadsbygd utenfor Trondheim er et leverandørselskap innen kamerateknologi, automatisk lusetelling, biomasseovervåkning og programvare for fiskevelferd. Selskapet står også oppført med en avdeling i Viken (Hønefoss).

I meldingen går det fram at Akva Group har opsjon på å erverve 100 prosent av aksjene i Submerged i 2028 – basert på visse forhold.

– Oppkjøpet av majoritetsandelen i Submerged er av stor strategisk betydning for Akva og vil videreutvikle og komplettere våre digitale tilbud til markedet. Ved å kombinere Submerged med våre nåværende digitale produkter styrker vi vår plattform og kan nå tilby en komplett digital løsning for å forbedre presisjonsfiskeoppdrett, uttaler administrerende direktør i Akva, Knut Nesse, i meldingen.

Akva Group
  • Har hovedkontor på Klepp.
  • Har virksomhet i 11 land.
  • Omtrent 1500 ansatte, halvparten av dem i Norge.
  • Børsnotert, og har holdt på som selskap i over 40 år.
  • Er blitt verdens største leverandør i havbruksnæringen.
  • Selskapets tre hovedområder er tradisjonell oppdrett i sjø, landbasert og det digitale.

Submerged ble etablert i 2018, og bak står gründerne Lars Martin Sandvik Aas og Håvard Lein Braa.

Selskapet varslet tidligere i år kraftige vektsambisjoner og Finansavisen skrev i februar at selskapet ville ha kamerateknologi på plass i 80 oppdrettsmerder i løpet av året, mot 15 som da var tallet.

Du kan lese mer om Submerged i denne reportasjen fra 2020: