I november 2020 meldte Akva Group offentlig at det ville selge rederiet Akva Marine Service.

Dette er et selskap som tilbyr dykke- og støttetjenester på Vestlandet. Det er blant annet inspeksjoner, reparasjoner, bytting av not og ROV-tjenester.

I mars meldte selskapet at salgsprosessen var blitt rundt en måned forsinket – som følge av det omfattende dataangrepet som lammet konsernet. Akva Group har vært åpne på at det ikke nødvendigvis ville selge rederiet, men at det også kunne finne strategiske løsninger. Det har det altså gjør nå;

Abyss Group AS og Akva Group ASA har inngått en avtale om å slå sammen Abyss og Akva Marine Services AS. Det går fram av en pressemelding fra partene onsdag kveld.

Akva Group vil etter transaksjonen fortsette som eier i det sammenslåtte selskapet. Som en del av avtalen vil et investeringsfond kontrollert av Icon Capital AS investere 100 millioner i selskapet, og gjøre ytterligere kapital tilgjengelig for videre vekst.

Lin AS (selskapet til tidligere Salmar-sjef Leif Inge Nordhammer), som er eksisterende investor i Abyss, vil også gå inn med ytterlige kapital, og både Akva, Icon og Lin vil være representert i Abyss sitt styre sammen med nåværende hovedeier i Abyss går det fram av meldingen.

«Fosnahav» tilhørende Abyss. Foto: Arkivfoto Salthammer Båtbyggeri

– Transaksjonen bringer sammen noen av Norges mest erfarne investorer og industrielle selskaper i oppdrettsnæringen, og vi i Abyss gleder oss til å utvikle selskapet videre sammen med nye medeiere, uttaler administrerende direktør i Abyss Group AS, Victor Jensen, i meldingen.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne kombinere Akva Marine Services AS med Abyss og ser frem til å fortsette som eiere i selskapet. Abyss vil ha en unik plattform for å kunne tilby tjenester til kunder over hele Norge, og selskapet vil være godt posisjonert for videre vekst og en attraktiv utvikling for aksjonærene fremover, uttaler Akva Group-topp, Knut Nesse, i samme melding.