Det går fra av en pressemelding fra Aqua Robotics torsdag. Roboten brukes for rengjøring av oppdrettsnøter.

Bak Aqua Robotics AS ...
  • ... står Ole Molaug som var en av grunnleggerne av Akva group i 1980, samt sønnene Knut Molaug som var administrerende direktør i Akva group fra 1988 fram til 2010, og Anders Molaug som er utviklingssjef i Aqua Robotics.
  • Utviklingen er støttet av Innovasjon Norge.

- Vi gleder oss til tiden framover, vi mener denne banebrytende teknologien vil snu oppned på markedet for notrenhold i oppdrett. Derfor gleder vi oss virkelig til å utvikle systemet videre, til å utvikle organisasjonen og tjenestene til denne fantastiske bransjen, uttaler administrerende direktør Knut Molaug i meldingen.

Knut Molaug i Aqua Robotics. Foto: Anders H. Furuset

Halo-roboten er i følge selskapet det første fullautomatiske systemet for renhold av oppdrettsnøter. En robot monteres i hvert merd og den jobber så døgnet rundt med å holde nota ren og fri for groe.

Ren not er viktig for fiskens miljø og det kan i neste omgang gu bedre vekst- og trivselsforhold. Selskapet peker også på at energiforbruket for notrenhold også kan reduseres i forhold til dagens tradisjonelle metoder.

- Vi i Aqua Robotics er svært fornøyde med at vi nå har kommet til dette punktet, det har vært mye hardt arbeid over lang tid for å komme dit vi er nå. Å utvikle ny teknologi er alltid krevende og oftest mer krevende enn man forventer når man starter utviklingen – slik har det også vært denne gangen. legger Molaug til i meldingen.