- Det er stabile forhold i hele anlegget, inkludert vannkvalitet og temperaturer, skriver selskapet i en månedsoppdatering torsdag ettermiddag.

Selskapet opplyser at det slaktet rundt 400 tonn laks i fjerde kvartal, og at det planlegger å slakte 1.000 - 1.500 tonn i første kvartal. Fisken i første kvartal vil ha mindre snittvekt og litt utfordringer med kvalitet, som følge av produksjonsutforinger i en tidlig fase av denne fiskens liv.

De nye fiskegruppene yter derimot godt, og vokser raskere enn tidlige fiskegrupper, meldes det.

Atlantic Sapphire
  • Ble startet av tremenningene Johan Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik sammen med danske Thue Holm i 2010.
  • Like etter videregående etablerte Andreassen og Løvik leppefiskselskapet Villa Organic i 1995. 15 år senere solgte de selskapet til Lerøy og Salmar og startet samme år opp Atlantic Sapphire for å drive landbasert oppdrett i USA.
  • Atlantic Sapphire bygger verdens største landbaserte oppdrettsanlegg i Homestead i Florida med et mål om å produsere 95.000 tonn ferdigsløyd Florida-laks innen 2026.
  • Selskapets anlegg i Danmark, med kapasitet på 2400 tonn i året, brant ned i september 2021

Lavere snittpris

Fisken som ble solgt i desember hadde en snittpris på 7,5 dollar per kilo, ned fra 10,1 dollar i november. Prisen på 7,5 dollar er på nivå med Fishpool-indeksen, som viser prisen på norsk oppdrettslaks.

For det Atlantic Sapphire kategoriserer som «Bluehouse premium», altså fisk av høyeste kvalitet, var prisen relativt uendret på 12,3 dollar per kilo.

Laksen til Atlantic Sapphire er til salgs i rundt 2.000 butikker i USA, opplyses det.

Ny del klar ved årsskiftet

Byggingen av fase 2 av anlegget i Florida går som planlagt, opplyses det. Totalt budsjett der er 225 millioner dollar (ca 2,0 milliarder kroner), hvorav 115 millioner dollar så langt er komitert.

Den nye delen av anlegget ventes å være klar for fisk tidlig i 2023.

Forsikringsoppgjør i løpet av første halvår

Selskapet venter fortsatt på en konklusjon på etterforskningen av brannen i Danmark, hvor deres anlegg ble totalskadet i september.

- Vi venter at det blir konkludert, og at vi får forsikringsoppgjøret i løpet av første halvår, trolig mot slutten av første kvartal, sa finansdirektør Karl Øystein Øyehaug i en telefonkonferanse torsdag ettermiddag.

Selskapet har tidligere sagt at det ventet forsikringsoppgjøret i første kvartal.

Fredag formiddag er aksjekursen i selskapet lite endret. I skrivende stund (9:21) er aksjen ned 1,0 prosent til 44,60 kroner.