Selskapet opplyser mandag morgen at det har engasjert meglerhusene DNB Markets og Pareto Securities for å se på mulighetene.

Benchmark Holdings
  • Et bioteknologikonsern som eier en rekke selskaper blant annet innen avl, medisinering og tidligfase ernæring knyttet til landbruk og akvakultur.
  • Eier blant annet virksomhetene Benchmark Genetics Norway (tidl. SalmoBreed) og Benchmark Genetics Iceland (tidl. StofnFiskur)
  • Har virksomhet i 26 land, deriblant Norge og Island
  • Leverer produkter til ulike typer arter, som reker, seabass og laks
Kilde: Kilder: Selskapets nettsider

– Børsnotering i Oslo vil gi selskapet tilgang til verdens ledende markedsplass for sjømat og akvakultur. DnB Markets og Pareto Securities er engasjert som rådgivere for selskapet knyttet til en mulig børsnotering i Oslo, heter det i en melding.

Benchmark Holdings har også hentet inn 20 millioner pund i frisk kapital (ca 240 millioner kroner) i frisk kapital for å «opprettholde momentum og fortsette investeringer i vekst».

Et år med konsolidering

Selskapets har avvikende regnskapsår, og definerer 2021 som 1. oktober 2020 - 30. september 2021. I denne perioden omsatte det for 125,1 millioner pund, og tapte 5,4 millioner pund før skatt.

Det opplyses at det gjennom året er gjennomført en betydelig restrukturering «for å danne grunnlag for å ta ut selskapets fremtidige potensial».

- 2021 var et godt år for Benchmark hvor vi oppnådde mye både økonomisk, operasjonelt og strategisk. Konsernet leverte sterke økonomiske resultater på tvers av sine tre forretningsområder. Dette gjenspeiler selskapets skjerpede kommersielle fokus, sier konsernsjef Trond Williksen i meldingen.

Økte omsetningen - men tapte penger før skatt

I regnskapsmessige fjerde kvartal, som er juli, august og september, omsatte selskapet for 37,3 millioner pund, opp fra 25,2 millioner pund i samme periode i fjor.

Justert bruttoresultat ble 7,1 millioner pund (4,7 millioner pund), mens resultat før skatt var -3,2 millioner pund (-2,9 millioner pund) i kvartalet.

Nær halvparten av omsetningen kom fra divisjonen «avansert ernæring», som selger mikro-næringsstoffer til fiske- og rekefôr. Nest største divisjon er «genetikk» som blant annet driver med stamfisk og rognproduksjon til lakseoppdrett. «Helse» er konsernets tredje og minste divisjon.

Atle Eide som nytt styremedlem

Samtidig er Atle Eide hentet inn som nytt styremedlem. Eide har tidligere vært toppsjef i Marine Harvest (nå Mowi), og har i mange år hatt styreverv i Salmar og andre selskaper eid av Gustav Witzøe. Eide er også styreleder Salmar Aker Ocean.

Johan H. Andresen (Ferd) og Gustav Witzøe er blant de største eierne i Benchmark Holdings, som nå er notert i London. Der prises selskapet til rundt 415 millioner pund (ca 5,0 milliarder kroner).