Consto og KMC Properties har signert kontrakt om bygging av ny fabrikk på Hitra for produksjon av emballasje til sjømatnæringen.

Det går fram av en pressemelding fra partene mandag.

Den 5 000 kvadratmeter store emballasje-huben skal bygges for Bewi ASA på Jøsnøya i Hitra kommune, og den vil bli selskapets mest moderne og effektive fabrikk for produksjon av fiskekasser. Prislapp på den nye fabrikken er ikke oppgitt.

Investeringen i ny emballasjefabrikk på Hitra gjøres for å betjene dagens kunder og kontrakter, samt for å posisjonere Bewi for fremtidige leveranser til oppdrettsnæringen.

– Oppdrettsnæringen er viktig for Norge og den er viktig for Bewi. Vi har stor tro på at næringen kommer til å fortsette å vokse fremover, uttaler daglig leder for Bewi i Norge, Stein Inge Liasjø, i meldingen Kjernen i den nye fabrikken er en effektiv produksjonslinje for fiskekasser av ekspandert polystyren (EPS).

Av meldingen går det fram at KMC Properties ASA eier tomten det skal bygges på, og vil være byggherre for den nye fabrikkbygningen som er utleid til Bewi på en langsiktig leiekontrakt. Avtalen innebærer et arbeidsfellesskap mellom KMC Properties, BEWI og Consto, der Consto har ansvaret for den byggetekniske leveransen, mens Bewi har ansvaret for maskiner og utstyr til produksjon.

– Vi er ydmyke og stolte over å få muligheten til å ta del i byggingen av dette framtidsrettede anlegget. Vi ser fram til å samarbeide med to meget profesjonelle partnere, uttaler Are-Magne Kregnes, prosjektsjef i Consto Midt-Norge AS, i meldingen.

Trønderselskapet BEWI er i dag den største aktøren i Norge i dette markedet og har fem fabrikker i Norge, inkludert en ny fabrikk på Senja ferdigstilt i 2021. Den nye fabrikken på Hitra vil i tillegg bli en testfasilitet for nye teknologier for fremstilling av produkter i EPS opplyses det i meldingen.