Dagbladet skriver tirsdag formiddag at avisen er kjent med at ti prosent av inntektene fra lakseskatten kan ende opp hos Oslo kommune.

Ifølge avisen bekrefter finansministeren at Oslo vil motta en stor del av den såkalte lakseskatten.

– Dette er på grunn av inntektsutjevningen, det er derfor det blir sånn. Det er mange som vil få glede av at havbruk betaler tilbake mer av overskuddet til fellesskapet. Men det skal ikke gå på bekostning av at kystkommunene skal få økt sine inntekter, de vil garantert sitte igjen med mer. Det er hele hensikten med grunnrenteskatten, sier Vedum til Dagbladet.

Avisen skriver at slik skatteforslaget er nå, vil Oslo kunne sitte igjen med 190 millioner i økte inntekter som følge av beskatning på laks og vindkraft i distriktene. Noe regnestykke ut over dette gis ikke i saken.

– Egentlig er dette ikke til å tro. Kommune-Norge burde gjøre opprør nå, fordi jeg tror veldig mange ikke har fått med seg dette. Dette kan ikke ordførere i kommunene som har vindkraft eller oppdrett finne seg i, uttaler Frp-topp Sivert Bjørnstad til Dagbladet i en kommentar til regnestykket.

Også Dagens Næringsliv har tidligere omtalt at Oslo kan komme heldig ut:

– Oslo blir den kommunen som får mest, med anslagsvis 101,6 millioner kroner, mot null i dag, sa sjefanalytiker Ragnar Nystøyl i Kontali Analyse, til avisen 28. oktober.

Flere stort byer har for øvrig bedt om utsettelse av høringen for grunnrenteskatt - rett og slett for å få tid nok til å sette seg inn i saken.