Fredag ble det kjent at det danske selskapet som hovedsakelig leverer tjenester og produkter til landbasert fiskeproduksjon (RAS) selges til familien Sørensen og noen nye, ikke-navngitte norske investorer.

Selskapet er grunnlagt av familien Sørensen, som også har vært medeier av konsernet sammen med Broodstock Capital.

I dag har selskapet sendt ut en pressemelding hvor de navngir de norske investorene.

Under den nye eierstrukturen vil 35 prosent av alle aksjer eies av Havbruksparken Utvikling AS og 13 prosent av Okapi Salmon AS. Havbruksparken Utvikling AS er også majoritetseier i Aqua Kompetanse AS, et selskap som leverer konsulenttjenester til havbruksnæringen.

Bak de nye aksjonærene står tre norske familier med betydelige og langvarige interesser i havbruksnæringen:

• Familien Refsnes, som eier en del av lakseprodusenten Refsnes Laks og er grunnlegger av Columbi Salmon.

• Familien Lofsnæs, som også eier lakseprodusenten Bjørøya.

• Familien Rasmussen, som også har store investeringer i eiendom og programvareindustrien.

– Vil bidra til å holde oss i forkant

Konsernsjef i Billund Aquaculture, Christian Sørensen sier i meldingen at «Å bringe disse erfarne aktørene inn i selskapet vårt er svært positive nyheter, spesielt med tanke på den enorme kunnskapen de har samlet i havbruksvirksomheten gjennom årene. Videre setter vårt nye eierskap oss i en veldig sterk langsiktig finansiell posisjon som vil bidra til å holde oss i forkant av det globale markedet for utvikling av store RAS-prosjekter.»

Disse nye investorene vil styrke Billund Aquacultures virksomhet over hele verden, inkludert det norske markedet, hvor selskapet har utviklet emblematiske smolt- og postsmoltprosjekter i over 15 år, ifølge meldingen.

Billund har betydelige vekstplaner med flere anlegg allerede i pipelinen. På vegne av de nye aksjonærene sier investeringsdirektør Pål Berg:

«Vi er glade for å investere i Billund Aquaculture sammen med familien Sørensen. Verdens behov for å produsere protein på en bærekraftig måte betyr at fremtiden til RAS-industrien er meget lovende. Billund Aquaculture er den mest dyktige og erfarne leverandøren til å utforske disse mulighetene.»

Selskapet selges for en ikke-offentliggjort sum. Samtidig kjøper Broodstock Capital den norske delen av konsernet, selskapet Billund Aquaculture Norway.