Det opplyses i pressemeldinger fra selskapene fredag.

JBS kjøper det børsnoterte lakseselskapet for 425 millioner australske dollar, rundt 2,8 milliarder kroner. Det tilsvarer en prispremie på 38 prosent over sluttkurs dagen før.

Grunnleggere og hovedeiere av Huon Aquaculture, Peter og Frances Bender (som har ca 53 prosent av aksjene) har forpliktet seg til å selge sine aksjer.

Første steg inn i lakseoppdrett

Kjøperen JBS er et brasiliansk konglomerat innen foredling av kjøtt. Ifølge Wikipedia er selskapet verdens største kjøttforedningselskap målt i omsetning (53 milliarder dollar i 2020). Selskapet har hovedkontor i San Paulo, og over 230.000 ansatte fordelt på en rekke land.

- Kjøpet vårt av Huon gjør oss i stand til å vokse den australske protein-virksomheten vår ytterligere, og styrke tilstedeværelsen for kunder og konsumenter. Vi ser frem til fortsatt å vokse den ledende lakseoppdretteren Huon, sier Brent Eastwood i en kommentar. Han er sjef for JBS' australske virksomhet.

Flere australske medier, som The Australian og The Mercury, hadde før transaksjonen ble kjent skrevet at avtalen var nært forestående.

Huon Aquaculture driver produksjon i åpne merder i sjø flere steder utenfor Tasmania, Australia. Selskapet har flere klekkerier og foredlingsanlegg. I regnskapsåret 2020 slaktet selskapet drøyt 25.000 tonn laks. Huon har rundt 700 ansatte.