Finanstilsynet har vedtatt å ilegge Endúr ASA et overtredelsesgebyr på kr. 400 000, jf. vphl. § 21-4 for brudd på prospektregelverket, går det fram av meldingen fra tilsynet.

Av brevet om vedtaket går det fram at selskapet ble varslet av Finanstilsynet om et overtredelsesgebyr 6. desember 2021. Der gikk det fram at tilsynet vurderte å ilegge et overtredelsesgebyr på 400 000 kroner for brudd på prospektreglene.

Selskapet ble også informert om Finanstilsynets foreløpige vurderinger i saken og at selskapet hadde anledning til å inngi eventuelle merknader til varselet innen 20. desember 2021. Selskapet har bekreftet mottak av varselet, men har ikke avgitt merknader til varselet.

Selskapet har tidligere opplyst at bruddet på lånevilkårene ble avdekket 31. august 2021, og 2. september ble det kjent at Hans Olav Storkås ville trekke seg som toppsjef i Endúr.

Det opplysesci vedtaksbrevet fra Finanstilsynet at selskapet anså forholdet som alvorlig og at selskapet har brukt store ressurser på å bringe forholdet i orden.