I en oppdatering fredag melder rederiet om foreløpige tall for andre kvartal.

– Det var sterk drift og høy aktivitet i brønnbåt-segmentet, men noe tregere sesongmessig økning av aktivitet i servicesegmentet, skriver rederiet.

Frøy
  • Rederi som primært tilbyr ulike tjenester til laksenæringen
  • Har brønnbåter, servicebåter samt et par mindre fraktebåter
  • Selskapet er resultatet av en rekke fusjoner og oppkjøp, blant annet rederiene som tidligere het Norsk Fisketransport og Frøy Gruppen

Selskapet melder om en omsetning på 518 millioner kroner i kvartalet, opp fra 507 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Bruttoresultatet (ebitda) ble 171 millioner kroner, opp fra 154 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Dette inkluderer ikke effekter som følge av salg av båter.

Ved utgangen av kvartalet var verdien på ordreboken rundt 6 milliarder kroner. Det inkluderer verdier av opsjoner. Netto rentebærende gjeld var rundt 4,4 milliarder kroner.

Frøy kommer med komplett rapport for andre kvartal 31. august.

Selskapet publiserte de foreløpig tallene som følge av det pågående oppkjøpet. Tidligere i sommer ble det kjent at et fond forvaltet av Goldman Sachs kjøpte Salmars aksjepost i rederiet. Også Helge Gåsø har akseptert budet fra Goldman Sachs, som nå eier rundt 72 prosent av Frøy.