I skrivende stund er aksjekursen opp 9,8 prosent til 20,80 kroner. Aksjen handles dermed litt over kursen på 20,50 kroner som selskapet hentet 1,2 milliarder kroner i frisk kapital til i slutten av juni.

E24 meldte mandag morgen at hotellinvestor Petter Stordalens investeringsselskap har kjøpt seg opp i selskapet.

Nettstedet viser til en oppdatering på Holdings. Tjenesten viser at Stordalens aksjeinnehav har økt med 2,1 millioner aksjer siden 13. juli. Hans totale beholdning av Atlantic Sapphire-aksjer er nå 4,17 millioner aksjer, en post som prises til rundt 87 millioner kroner.

Atlantic Sapphire
  • Børsnotert selskap som bygger verdens største, landbaserte lakseanlegg utenfor Miami, Florida.
  • Selskapets «Bluehouse» omtales som et drivhus for oppdrett. Den engelske oversettelsen av drivhus er «Greenhouse».
  • Selskapet har gjennomført første fase av byggingen av anlegget i Homestead i Florida, som gir selskapet en årlig kapasitet på 9.500 tonn.
  • Første slakt ble gjennomført i september i 2020.
  • Selskapet bygger nå ut andre byggetrinn.
  • Når fase to er gjennomført, vil selskapet ha en årlig kapasitet på 25.000 tonn. Selskapet har et slaktemål på 220.000 tonn i 2031
  • Nordlaks Holding er største eier med rundt 10,4 prosent av aksjene

Økningen i beholdning er trolig en kombinasjon av at aksjene fra emisjonen nå er utstedt og tildelt, samt at det er kjøpt aksjer i annenhåndsmarkedet.

Nilsen kjøpte mens Voldberg solgte

Oversikten i Holdings viser at også Nordlaks Holdings har økt sin beholdning, til 4,1 millioner aksjer.

Videre er Drammen-baserte Lars Nilsen tilbake på aksjonærlisten. Block Watne-arvingen var i flere år en stor investor i Atlantic Sapphire, men forsvant på et tidspunkt helt ut av aksjelisten. Nå står han oppført med 182.390 aksjer, som han har kjøpt en gang i perioden fra 13. juli til nå (aksjelisten er forsinket, og er inntil tre dager gammel).

I samme periode har aksjeinvestor Tore Aksel Voldberg solgt 150.000 aksjer. Han står nå oppført med 325.000 aksjer.