Landbasertselskapet Nordic Aqua Partners første utslakting vil bli litt forsinket ettersom selskapet må justere vannsirkulasjonssystemet ved Gaotong-anlegget i Kina. Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag.

Det Kina-baserte selskapet opplyser at det gjennomførte prøveslakt ved anlegget i påsken med positive resultater både i kvalitet og utbytte. Også i februar hadde selskapet testslakting av fisk.

Etter prøveuttaket i påsken bestemte selskapet seg imidlertid for å implementere det de beskriver som «mindre justeringer» av vannsirkulasjonssystemet, noe som forsinker første utslakt. Selskapet planlegger nå å starte slaktingen 22. april.

Nordic Aqua Partners har tidligere kommunisert at den første utslaktingen skulle finne sted i mars.

– Kalkulert grep

– Selv om denne justeringen nødvendiggjør en liten omlegging av slaktingen til siste halvdel av april, er det et kalkulert grep for å forbedre kvaliteten som Pure Nordic Salmon er satt til å representere, uttaler Nordic Aqua Partner-sjef Ragnar Joensen i meldingen.

Anlegget til Nordic Aqua Partners per vinteren 2024. Foto: Nordic Aqua Partners / Pressefoto (arkiv)

Pure Nordic Salmon er selskapets merke på det kinesiske markedet.

– Vi vil gradvis øke volumene til vi oppnår fullskala produksjon i mai, legger han til.

Igang med fase to

Forsinkelsen vil ikke påvirke den årlige produksjonen, understreker selskapet. Nordic Aqua Partners planlegger å slakte 3.400 tonn i år. Anslått årlig kapasitet forventes til slutt å nå 20.000 tonn.

I februar sa det Oslo Børs-noterte selskapet at det første partiet med laks ville bli slaktet mellom mars og juni, med en gjennomsnittlig levendevekt anslått til å nå minst 5,3 kilo. Ett andre uttak forventes å bli slaktet mellom juni og tredje kvartal 2024, med samme målgjennomsnittsvekt.

Slik Intrafish tidligere har omtalt hentet Nordic Aqua Partners før jul inn frisk egenkapital, og er nå i gang med å bygge ut fase 2 av anlegget sitt i Kina. Byggestart av denne fasen var i tredje kvartal 2023. I tredje kvartal 2024 ventes produksjonen å starte her, mens første slakting av fisk fra fase 2 er planlagt i tredje kvartal 2026.