Til sammenligning var resultatet i samme kvartal i fjor på 17,7 millioner kroner.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport, publisert torsdag morgen.

Slaktevolumet i kvartalet var 3.284 tonn, opp fra 1.824 samme kvartal året før. Oppkjøpet av Vartdal Fiskeoppdrett på Sunnmøre bidro til økningen.

Driftsresultatet per kilo på 22,9 kroner var langt bedre enn tilsvarende resultat i fjor, som var 10,1 kroner. Med rekordsterke laksepriser var det likevel svakere enn hos mange andre selskap som så langt har rapportert tall for første kvartal. Måsøval skriver at det hadde høye faste kostnader i kvartalet.

– Totalt sett er vi fornøyde med resultatet. Hvis jeg skal trekke frem noe, er vi spesielt fornøyde med resultatet for oppdrett i region Midt med en lønnsomhet på 35 kroner per kilo. Der fortsetter vi en god trend, sier daglig leder i Måsøval, Asle Rønning, til Intrafish.

Best i Midt-Norge

Måsøval rapporterer tallene sine for to segmenter, oppdrett Midt og oppdrett Vest. Midt er i gamle Sør-Trøndelag, mens Vest er i Møre og Romsdal.

Marginene i Midt var på 35,0 kroner kiloen, mens de i Vest var på 15,9 kroner.

– Sterke markeder og god biologi, skriver selskapet om Midt.

Samtidig bemerkes det av volumene var lave grunnet service, noe som ga høyere faste kostnader per kilo.

I Vest meldes det om «lønnsom start, og stort potensial fremover», og at integreringen med Vartdal Fiskeoppdrett går godt.

– Vi har vært eiere i Vartdal Fiskeoppdrett i 4,5 måneder nå – og har identifisert mange forbedringstiltak i forbindelse med integrasjonsprosessen der. Vi fikk også et akseptabelt resultat i region Vest, men det var blant annet preget av vintersår, sier Rønning.

Ekstraordinært utbytte

Høye laksepriser gir sterk kontantstrøm, skriver selskapet som nå foreslår å betale et ekstraordinært utbytte på inntil 1,5 kroner aksjen. Med 122,5 millioner aksjer tilsvarer det rundt 184 millioner kroner.

– Vi har generalforsamling i juni, hvor vi ber eierne av selskapet om mulighet til å betale ut et utbytte i løpet av kommende år uten å ha eiermøte. Bakgrunnen for det er at prisene vi ser i markedet og den inntjeningen vi forventer å få i år, er vesentlig høyere enn vi forventet på slutten av fjoråret. Vi ønsker handlefrihet til å kunne betale ut utbytte, hvis vi er i posisjon til det, sier Rønning.

Selskapet opplyser også at det har til hensikt å søke en notering ved hovedlisten til Oslo Børs i løpet av tredje kvartal. I dag er aksjen notert ved Euronext Growth-listen.

Som en del av prosessen med å skifte noteringssted, har selskapet lagt om regnskapet til såkalt IFRS-standard.

Nesten ingenting på kontrakt

I 2022 venter Måsøval å slakte 25.700 tonn laks. Av dette skal rundt 6.000 tonn slaktes i andre kvartal.

– Måsøval har mindre enn 5 prosent av forpliktet salg på fastpriskontrakter i andre kvartal og resten av 2022, opplyser selskapet.

Selskapet venter fortsatt høye laksepriser, selv om det venter noe lavere priser i andre halvår enn i første halvår.

Måsøval, tall i millioner kroner

1. kv 2022 1. kv 2021 Endring
Omsetning 280,0 113,6 146,5 %
Driftsresultat 75,2 18,5 306,5 %
Resultat før skatt 52,8 10,1 422,8 %
Nettoresultat 41,2 7,8 428,2 %
Driftsmargin 26,9 % 16,3 % 64,9 %