Det opplyser selskapet i en pressemelding onsdag morgen.

Samtidig skal Asgeir Hasund lede Mowi Vest, som består av produksjonsområde 4 og 5.

– Ved å dele Region Midt i to ny regioner i mer håndterlig størrelse, vil vi kunne være mer hands-on, særlig i de områdene med biologiske utfordringer. Denne omorganiseringen gjør det mulig for oss å bedre driften fremover i dette viktige området for Mowi, både når det gjelder produktivitet og kostnader, sier konserndirektør for oppdrett i Norge, Øyvind Oaland i meldingen.

Ifølge dagens kvartalsrapport fra Mowi, slaktet selskapet 28.111 tonn laks i dagens region Midt i kvartalet. Det er mer enn halvparten av all laks selskapet slaktet i kvartalet i Norge (56.598 tonn).

Kommer fra Salmar

Skjærvik kommer fra en stilling som regionleder i Salmar, hvor han de siste åtte årene har hatt ansvar for selskapets anlegg i Fosen og Namdalen.

Han er utdannet sivilagronom fra NMBU, og har tidligere jobbet i MSD Animal Health og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter.

– Jeg har alltid hatt stor interesse for matproduksjon, og jeg synes det er veldig motiverende å jobbe i et selskap som produserer sunn og bærekraftig mat til hele verden. Jobben i Mowi blir en spennende utfordring, og jeg ser nå frem til å møte nye kolleger. Jeg drives av å se positiv utvikling hos de jeg jobber med, og jeg blir stolt når vi sammen leverer gode resultater, sier Skjærvik.

Asgeir Hasund, som vil lede Mowi Vest, har siden 2018 vært regiondirektør i Mowi Midt, som nå altså deles i to.