De Rørvik-tilknyttede eierne i NTS ville selge selskapet til dem som betalte mest, hevder Mowis advokater i Schjødt.

Via et innsynskrav hos Oslo Børs har IntraFish fått en rekke dokumenter, eposter og avtaler om hva som har skjedd i prosessen rundt NTS.

Her fremgår det blant annet av Mowis rådgivere Sparabank 1 Markets og NTS' rådgivere Carnegie i januar hadde dialog om hva som kunne være utslagsgivende for salg av aksjene.

Høyest pris

I et brev Mowis advokater i Schjødt har sendt til Oslo Børs fremgår det at på direkte spørsmål i midten av januar om Rørvik-grupperingen ville selge aksjene sine til kurs 110 kroner eller høyere.

NTS ASA
  • Et børsnotert holdingselskap med hovedkontor i Rørvik
  • Konsernet driver med lakseoppdrett (Salmonor), servicebåter og brønnbåter (gjennom 72%-eide Frøy). NTS er hovedeier i Norway Royal Salmon (NRS), som igjen er hovedeier i islandske Arctic Fish
  • Helge Gåsø og hans familie er hovedeier i NTS med 37 prosent av aksjene
  • Salmar har sikret seg forhåndsaksept på over 50 prosent av aksjene i et bud som priser NTS til rundt 15,1 milliarder kroner

– I tillegg spurte SB1M (Mowis rådgivere, red.anm.) om det kun var pris som var utslagsgivende eller om det var andre momenter som var viktig for Rørvik-gruppen, eksempelvis videreføring av lokale operasjoner. Tilbakemeldingen fra Nils Martin Williksen var at det kun var pris som var vesentlig for Rørvik-gruppen, heter det i brevet.

Også Carnegie, som er Rørvik-grupperingens rådgiver, bekreftet det, ifølge Mowis advokater.

– Carnegie bekreftet at de jobbet for Rørvik-gruppen og at målet for Rørvik-gruppen var å ta kontroll i selskapet og selge det, samt at Rørvik-gruppen hadde blitt enige om å selge til høyest mulig pris.

I media har Williksen en rekke ganger tidligere uttalt at lokale arbeidsplasser og tilhørighet er viktig.

I en uttalelse til DN 4. februar sa han imidlertid at «viktige beslutninger for lengst er flyttet bort fra Rørvik».

– Selskapets største enkeltaksjonær hører til på Frøya og selskapets styreleder hører til på Oslo vest, uten at det i seg selv diskrediterer de fra å fatte gode beslutninger, sa han da.

I artikkelen sa Williksen da at han var redd for å bli innelåst som aksjonær i et selskap med en stor hovedaksjonær.

Kjenner seg ikke helt igjen

Nils Martin Williksen sier at det ikke var helt slik som Mowis advokater beskriver det.

– Jeg kjenner meg ikke helt igjen i den beskrivelsen du refererer til der. Det var flere ting som var utslagsgivende, også det med lokale arbeidsplasser, sier han til IntraFish.

Williksen bemerker også at han er kjent med hvordan Salmar tidligere har videreført virksomhet i selskaper det har kjøpt opp.

Han legger til at han ikke husker alle detaljer om hva han sa og ikke sa i januar.