Som ventet av de fleste godtar frøyværingen Salmars kontantbud på NTS, og selger alle sine aksjer, tilsvarende 37 prosent av NTS.

– Aksepten innebærer at Gåsø Næringsutvikling ikke lenger har aksjer eller stemmeretter i NTS, heter det i en kort børsmelding tirsdag.

Gåsø Næringsutvikling er ett av Gåsø-familiens investeringsselskaper.

Meldingen setter et punktum i den lange striden om eierskapet i NTS, som for alvor startet i desember 2021. Salmar har allerede slått seg sammen med lakseselskapene Norway Royal Salmon (NRS) og Salmonor, og vil etter Gåsøs aksept få over 90 prosent av NTS-aksjene, noe som gjør at det tvangsinnløser resten av aksjonærbasen.

NTS består i skrivende stund av en stor aksjepost i rederiet Frøy, samt aksjer i Salmar. Det er ventet at NTS som selskap blir oppløst etter Salmar har overtatt det, og konsensus blant analytikere er at Salmar vil forsøke å selge Frøy-aksjene.

Gikk glipp av milliarder

Som Intrafish tidligere har skrevet, ble kontantbudet på NTS kraftig redusert som følge av fall i Salmars aksjekurs. Det er ned 37 prosent fra da det opprinnelig ble varslet i februar.

Helge Gåsøs aksjepost var på det tidspunktet verdt rundt 5,6 milliarder kroner, altså 2,1 milliarder kroner mindre enn i dag. Aksjene fikk han hovedsakelig som oppgjør for at han gikk inn med rederiet Frøy i NTS, samt at han var aksjonær i Norway Royal Salmon. Hva som er hans kostpris på aksjene er veldig vanskelig å beregne, men han har utvilsomt tjent store penger på investeringene sine.

Tidligere i desember ble det også kjent at Gåsø hadde kjøpt aksjer i ulike børsnoterte lakseselskaper, blant annet Mowi, Salmar og Lerøy Seafood Group, for over en halv milliard kroner.

I sommer ble det kjent at han sammen med blant annet tidligere NRS-sjef Klaus Hatlebrekke etablerte investeringsselskapet Frøy Kapital, som var blant dem som kjøpte produksjonskapasitet på lakseauksjonene tidligere i år.

Intrafish har så langt ikke fått tak i Gåsø for en kommentar til dagens melding om at han selger alle NTS-aksjene sine.