Det går fram av en pressemelding fra partene.

Slakteriet er planlagt ferdigstilt i mars 2024.

– Kontrakten er den største Nofi Tromsø noensinne har signert, og den vil få stor betydning for sysselsetting i 2023 og 2024. Kontraktsummen er på over 40 millioner og sikrer et betydelig antall arbeidsplasser, i en usikker tid for leverandørindustrien til havbruksnæringen. For Nofi Tromsø i Eidkjosen, vil det bli behov for flere nye ansatte i tiden fremover, opplyser selskapet i meldingen.

Nofis ventemerd produseres i sin helhet i Eidkjosen, utenfor Tromsø.

– Vi er svært stolt over at store deler av råvareproduksjonen også foregår i Nord-Norge. Største råvareleverandør til prosjektet er Haplast i Lyngen kommune. Materialene i ventemerden består i hovedsak av polyetylen plast som har lang levetid og som både kan resirkuleres eller omarbeides når produktets levetid er over, går det videre fram av meldingen.

Nofi

Nofi Tromsø er datterselskap i Nofi-konsernet som utvikler og produserer varer og tjenester til blant annet markedene Olje & Gass, Industri, Havbruk og Fiskeri over hele verden.

– For oss har fiskevelferd, kvalitet og pris vært avgjørende. At vi inngår denne kontrakten med en leverandør fra samme landsdel som oss er vi tilfreds med, og er i tråd med ønsket om å handle lokalt, uttaler daglig leder i Holmøy Produkter, Børge Holm, i meldingen.