Det går fram av en pressemelding fra konsernet fredag. Alsaker-konsernet er konsernselskapet til Alsaker Fjordbruk. Med en omsetning på 2.969 millioner kroner gir dette en resultatmargin på 41,2 prosent, opplyses det i meldingen.

Året før lød tilsvarende resultat på 517 millioner kroner før skatt Med en omsetning på 2.032 millioner kroner i 2021 ga det en resultatmargin på «bare» 25,4 prosent.

– Viktig suksessfaktor

Oppdrettskonsernet med kjente Gerhard Meidel Alsaker i front, produserte i fjor i overkant av 37.000 tonn laks, noe som er litt mer enn året før, går det fram av meldingen ra selskapet.

– Slaktevolumet økte også litt sammenlignet med året før skriver selskapet som ved utgangen av 2022 hadde 271 fast ansatte i-konsernet.

– Dyktige medarbeidere er en viktig suksessfaktor for Alsaker-konsernet, skriver selskapet videre i meldingen.

Alsaker Fjordbruk
  • Alsaker Fjordbruk er et helintegrert havbrukskonsern med klekkeri, settefisk, reinsefisk, matfisk, slakteri og rederi.
  • Selskapet har aktivitet i 14 kommuner i Hordaland og Rogaland, mer enn 270 ansatte og omsatte for 2,9 milliarder kroner i 2022.
  • Selskapet er ett av Norges største privateide havbruksvirksomheter, og inngår i Meidell-konsernet med hovedsete på Onarheim i Tysnes kommune i Vestland.
Kilde: Alsaker Fjordbruk

Oppdrettskonsernet drev i fjor 4 smoltanlegg, 24 matfiskkonsesjoner, slakteri, rensefiskanlegg og et havbrukssenter. Konsernet har også egen brønnbåt og en stor flåte av servicebåter. Produksjonen i konsernet skjer i 14 kommuner: Alver (Meland), Bjørnafjorden (Fusa), Bømlo, Etne, Kvam, Kvinnherad, Sveio og Tysnes i Hordaland, samt Haugesund (Røvær), Stavanger (Rennesøy), Sandnes, Suldal, Tysvær og Vindafjord i Rogaland.

Intrafish har forsøkt å nå gründer og eier Gerhard Meidel Alsaker for en kommentar til årsresultatet. Han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Nei til laksesirkus

I juni omtalte Intrafish laksemilliardærens planlagte visningssenter, et slags omreisende lakse-sirkus, og at planene foreløpig er stoppet av Fiskeridirektoratet.

Men selskapet gir likevel ikke opp planen om å vise fram lakseproduksjon på det utradisjonelle viset og har klaget på vedtaket:

– Filosofien er enkel og målrettet. Har en fokus på å tjene penger, faller det naturlig å ha fokus på fiskevelferd, utstyr, folk og miljø. Det å etablere SalmonCircus er noe nytt, noe som ingen har gjort før, men ser vi på hva vi har gjort før, inkludert bygging og drift av Røvær Havbrukssenter, så er vi helt sikre på at dette får vi til, heter det i klagen.