Det opplyses i en melding tirsdag ettermiddag.

Opprinnelig var akseptfristen 1. april, altså på fredag – men Salmar meldte i sin opprinnelige melding at dette kunne bli forlenget til 29. april.

I meldingen tirsdag presiseres det at budet ikke kommer til å bli forlenget utover 29. april.

I dagens melding opplyses det også at Salmar har fått aksept for rundt 50,2 prosent av aksjene i NTS. Det er marginalt over forhåndsakseptene på 50,1 prosent som var på plass da intensjonen om budet først ble offentliggjort.

Budet fra Salmar lyder på 24 kroner og 0,143241 Salmar-aksjer per NTS-aksje. Med dagens Salmar-kurs tilsvarer det 123,7 kroner per NTS-aksje. Samtidig endte NTS-kursen tirsdag på 117 kroner.

NTS ASA
  • Et børsnotert holdingselskap med hovedkontor i Rørvik
  • Konsernet driver med lakseoppdrett (Salmonor), servicebåter og brønnbåter (gjennom 72%-eide Frøy). NTS er hovedeier i Norway Royal Salmon (NRS), som igjen er hovedeier i islandske Arctic Fish
  • Helge Gåsø og hans familie er hovedeier i NTS med 37 prosent av aksjene
  • Salmar har sikret seg forhåndsaksept på over 50 prosent av aksjene i et bud som priser NTS til rundt 15,1 milliarder kroner

Strid om Salmonor

De seneste dagene har striden rundt det avtalte salget av lakseselskapet Salmonor dratt seg til.

NTS eier i dag 100 prosent av Salmonor, og har avtalt å selge dette selskapet til Norway Royal Salmon for rundt 8,3 milliarder kroner.

NTS eier samtidig 68 prosent av Norway Royal Salmon. Salmars bud på NTS er betinget at denne transaksjonen ikke gjennomføres.

Som IntraFish skrev tidligere i dag, jobber ledelsen og den uavhengige delen av Norway Royal Salmons styre med å gjennomføre denne transaksjonen.

– Styret må tenke på aksjonærverdiene i Norway Royal Salmon, sa NRS-Klaus Hatlebrekke, som understreker at det er mer enn én eier av det børsnoterte lakseselskapet.

For å finansiere kjøpet, vil Norway Royal Salmon hente inntil 2 milliarder kroner i frisk kapital. Dersom ledelsen og styret lykkes med å finne investorer, må denne kapitalinnhentingen godkjennes på en ekstraordinær generalforsamling som avholdes 7. april.

Partene er uenige om NTS er forpliktet til å stemme for kapitalutvidelsen eller ikke på den ekstraordinære generalforsamlingen.

NTS har også krevd ytterligere en ekstraordinær generalforsamling i Norway Royal Salmon. Agenda der er valg av nytt styre.