Det opplyses i meldinger mandag kveld.

- Til tross for usikre rammevilkår for SalMar, NTS og NRS på grunn av regjeringens nye skatteforslag, består de strategiske og operasjonelle begrunnelsene for å gå videre med transaksjonen, som har sterk støtte fra eiere, ansatte og lokalsamfunnene vi er en del av, skriver Salmar i en melding.

Selskapene Salmar, Norway Royal Salmon (NRS) og Salmonor skal nå slås sammen til ett lakseselskap.

Mowi kjøper aksjer

Som en del av godkjennelsen, har Salmar forpliktet seg til å selge aksjene NRS eier i islandske Arctic Fish. NRS har i dag 51,28 prosent av aksjene i dette selskapet.

Det er inngått en avtale med Mowi om kjøp av aksjene til kurs 115 kroner, noe som er 32 prosent over sluttkurs mandag. Totalt kjøper Mowi aksjer for 1,9 milliarder kroner.

- Det islandske lakseventyret har så vidt begynt og står foran en formidabel utvikling og vekst i årene som kommer. Vi er derfor veldig glade for å få muligheten til å være med på dette. Islandske fjorder tilbyr svært gode biologiske forhold for laksen, sier Ivan Vindheim, konsernsjef i Mowi i en melding.

Arctic Fish driver nordvest på Island, i samme området som Salmars deleide datterselskap Arnarlax driver sin produksjon.